Publicerad den

Högre energianvändning för många i början av året

Februari i år var enligt SMHI ca 5% kallare än ett så kallat normalår och mycket kallare än februari ifjol. Bor du i villa kan den kalla inledningen av året göra att din energianvändning är högre jämfört med samma period förra året.

Av energianvändningen i en villa går ca 80 % till värme och varmvatten. En högre energianvändning de första månaderna i år jämfört med samma period förra året är fullt normalt eftersom det varit så kallt.

Den rådande pandemin gör att många nu arbetar eller studerar hemifrån. Också det gör att energianvändningen i ett hushåll kan vara högre än tidigare. Det gäller både lägenheter och villor.

Logga gärna in på Mina Sidor och titta på din energistatistik. Där kan du till exempel analysera när på dygnet du använder mest energi. Nästa steg är att fundera på om du kan spara genom att stänga av något eller ändra dina vanor.


Senaste nyheter

Alla nyheter →