Publicerad den

Partille Energi och Partillebo bygger kvartersladdning för elbilar

Med start hösten 2021 kommer Partille Energi och Partillebo gemensamt att börja bygga publika laddplatser för elbilar på sex platser i kommunen.

Västra Götalandsregionen (VGR) ger i programmet Kraftsamling elektrifiering ekonomiskt stöd för utveckling och etablering av kvartersladdning i samverkan med olika energi- och bostadsbolag. Ett krav är att laddplatserna ska byggas i områden där det finns många hyresrätter.

Partillebo och Partille Energi har tagit fram ett koncept för kvartersladdning i Partille och VGR har beviljat en ansökan om bidrag för finansiering. Beslutet innebär att vi till hösten kommer att börja bygga publika laddplatser för elbilar på sex olika ställen i kommunen, bland annat i centrala Partille, Björndammen, Oxled och Ljungkullen.

– Vi är glada över att kunna underlätta för boende i hyresrätt att enkelt kunna ladda sin elbil. Idag finns det nästan inga publika laddplatser i Partille. Med den här satsningen blir möjligheterna att ladda sin bil på en plats nära där man bor mycket större även om man bor i hyresrätt, säger Mikael Jednell, vice vd Partille Energi och chef Energi på Partillebo.


Senaste nyheter

Alla nyheter →