Publicerad den

Flygtermografering över Partille
helgen 11-13 mars

Under helgen 11-13 mars kommer Partille Energi att göra flygningar nattetid och fotografera fjärrvärmenätet i Partille för att hitta läckor och andra ställen där vi har energiförluster i nätet.

Flygtermografering innebär att man fotograferar fjärrvärmenätet med en värmekamera från luften. Ett flygplan som är utrustat med en känslig och högupplöst värmekamera flyger fram och tillbaka och registrerar värmekamerabilder på marken.

Flygplanet som används är ett mindre plan som kommer att flyga på ca 800 meters höjd. Det som är ovanligt är att det kommer att flyga fram och tillbaka över samma område flera gånger. Flygningarna behöver också göras på natten.

Vi hoppas att flygningarna inte kommer att upplevas som störande och att de inte skapar onödig oro. Syftet med flygningarna är att vi ska få bra underlag för att snabbt och effektivt kunna åtgärda läckor och energiförluster i nätet.


Senaste nyheter

Alla nyheter →