Publicerad den

Ökat intresse för solceller

solceller tak

Står du inför valet att skaffa solceller till din bostad? Då delar du ditt intresse med många som vill göra en förnybar insats till det egna hemmet.

Partille Energi ser ett ökat kundintresse av just solceller. Vi har just nu ungefär 300 mikroproducenter i vårt nät och antalet ökar hela tiden.

För dig som installerar solceller är sista steget att vår samarbetspartner Lerum Energi byter ut din elmätare mot en ny mätare för att vi skall kunna läsa av din producerade energi. Trots längre leveranstider på flera håll på grund av en orolig omvärld ser läget bra ut just nu.

Vi har ingen brist på nya mätare under sommaren, säger Stefan Bertrandsson och Mattias Corein på Lerum Energi, som har hand om mätarbyten för produktionsanläggningar. För kunder som redan ligger inne i planeringen finns utrustning på plats. Vi bevakar noggrant höstens lagda ordrar och planerade inleveranser av nya mätare för att långa väntetider skall undvikas.

Handläggningstider
Under vecka 28 – 29 håller avdelningen för mätarbyten semesterstängt men från vecka 30 är personalen tillbaka igen. Våra kunder kan då räkna med cirka två veckors hanteringstid för mätarbytet. För att undvika onödiga väntetider vill vi påminna om att det är viktigt att installatören av solcellerna gör en föranmälan när arbetet startar och en färdiganmälan när arbetet är klart, så att vi som elnätsbolag kan planera för bytena.

Vi på Partille Energi hoppas på en solig sommar för både nya och gamla solcellsproducenter!


Senaste nyheter

Alla nyheter →