Publicerad den

Utbetalning av elstöd

Nu är det snart dags för elstöd till privatpersoner i hela Sverige.
Den 9 juni ska de flesta ha pengarna på kontot.

Försäkringskassan ansvarar för att betala ut detta elstöd:
• Elstöd till privatpersoner i hela Sverige. Stödet gäller elförbrukningen under perioden 1 november–31 december 2022. Här börjar utbetalningarna vecka 21 och Försäkringskassan räknar med att de flesta ska få sina pengar senast den 9 juni.

Vem får detta elstöd:
Den som stod på elnätsavtalet den 31 december 2022 får pengarna.

Anmäl ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister senast den 10 maj – om du inte redan har gjort det

Du som inte tidigare har anmält ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister bör göra det senast den 10 maj för att få pengarna till den 9 juni. Om du inte anmäler ett konto får du pengarna ändå, men det tar längre tid och du får dem på en utbetalningsavi.

Du som får pension från Pensionsmyndigheten behöver inte göra något – du får pengarna till samma konto som pensionen, om du inte har ett annat konto i Swedbanks kontoregister. Du som har ett konto registrerat hos Försäkringskassan får pengarna dit, om du inte har registrerat ett annat konto i Swedbanks kontoregister.
På Swedbanks webbplats finns utförlig information om anmälan till kontoregistret:

Anmäl konto till kontoregistret & lös in avi (swedbank.se)


Senaste nyheter

Alla nyheter →