Publicerad den

Vi sänker elnätspriserna från 1 juli 2023

Glad Sommar - Nu sänker vi elnätspriserna

Vi på Partille Energi Nät AB är glada att kunna meddela att vi sänker elnätsavgifterna från den 1 juli 2023. Sänkningen görs eftersom våra kostnader för att överföra el i nätet kommer att bli lägre än vad vi tidigare beräknat. Det vill vi ska komma dig som kund till godo.

Elöverföringsavgiften sänks med 3 öre/kWh exklusive moms och 3,75 öre/kWh inklusive moms för alla konsumtionstaxor.
Bakgrund till sänkningen är att Vattenfall meddelat att de sänker sin regionnätstaxa från 1 juli. Sjunkande elhandelspriser bidrar också till att våra kostnader för inköp av el till elnätsförluster har minskat.

För en lägenhetskund med årsförbrukning på ca 2000 kWh minskar elnätskostnaden med ca 75 kr/år. En kund i en större lägenhet eller villa utan elvärme med årsförbrukning om 5 000 kWh får ca 190 kr/år i sänkning. För villakunden med årsförbrukning på ca 20 000 kWh/år blir sänkningen 750 kr/år.

I den senaste oberoende Nils Holgersson-rapporten från 2023 med jämförelser av elnätsavgifter i landets 290 kommuner har Partille Energi Nät AB liksom tidigare år en placering bland de 35 kommuner med de lägsta avgifterna. Med sänkningen den 1 juli befäster Partille Energi ännu mer Partilles position som en attraktiv kommun att bo och verka i.

Klicka på länkarna för att komma till sidorna med fullständig prisinformation för respektive taxa.
Läs också gärna mer i Nils Holgersson-rapporten för 2023.

https://partilleenergi.se/elnat/
https://partilleenergi.se/foretag/elavtal-for-foretag/
https://nilsholgersson.nu/rapporter/rapport-2023/el-2023/

Vi önskar alla våra kunder en glad sommar!


Senaste nyheter

Alla nyheter →