Illustration föreställande par som bär en fotölj

Ska du flytta?

När man flytta in i en ny bostad finns det lite saker att tänka på, här har vi listat en liten guide för dig som flyttar för första gången och inte har koll på vad som behövs göras.

Teckna avtal för el

Ibland ingår elen i hyran, men om den inte gör det behöver du teckna avtal. Har du koll på hur du ska göra? Inte? Lugn vi kan hjälpa dig vidare.
Elen är uppdelad i två delar. Du behöver teckna både ett elnätsavtal och ett elhandelsavtal. Elnätsavtalet måste du teckna med det företag som äger elnätet där du bor. I Partille är det Partille Energi Nät AB.
Vilket bolag du vill ha ditt elhandelsavtal med kan du välja själv. Det finns många i Sverige som säljer el så det finns säkert alternativ för just dig. På elpriskollen.se kan du jämföra elavtal

Länk till Elpriskollen

El till min nya lägenhet?

Kolla först i vilket nätområde din lägenhet ligger och vilket bolag som är nätägare på din nya adress. Bor du Partille Energis elnätsområde kan du göra din flyttanmälan här på webben. Det kan vara bra att förbereda så du har alla uppgifter på din nya adress så du inte anger fel vid anmälan.
Efter att du har tecknat ett elnätsavtal ska du teckna ett elhandelsavtal. Det kan du göra innan du får hem din bekräftelse på elnätsavtalet. Ett enkelt sätt att välja elhandelsföretag är att använda Elpriskollen.se.

Länk till Elpriskollen

Måste jag välja elavtal?

Skulle du inte aktivt teckna något elhandelsavtal så kommer du att få ett så kallat anvisningsavtal som är ett standardavtal med det elhandelsföretag som elnätsföretaget anvisar. Partille Energi Nät AB har Göteborg Energi Din El AB som anvisad elleverantör.

Vad händer om jag inte tecknar elnätsavtal?

Skulle du inte ha tecknat något elnätsavtal till din nya adress kan det hända att det inte finns någon el på inflyttningsdagen, eller så stängs den av inom kort. Det eftersom vi inte har fått något meddelande om att det är en ny kund på adressen och vi har som rutin att stänga av anläggningar där vi inte har ett pågående avtal.

Teckna avtal för fjärrvärme

Lägenheter i flerbostadshus och lokaler i industrihotell är ofta uppvärmda med fjärrvärme. Fastighetsägaren har då ett fjärrvärmeavtal med oss och som hyresgäst behöver man oftast inget eget avtal.
Om du flyttar in i en villa i Partille som har fjärrvärme sedan tidigare behöver du teckna ett eget avtal. För privatkunder erbjuder vi avtal där man kan hyra eller äga sin anläggning. Kolla med föregående ägare vilket avtal hen har haft. Du kan då endera teckna samma typ av avtal eller byta till ett annat om du skulle vilja det.

Flyttanmälan för el och fjärrvärme

Här anmäler du enkelt din in- och utflyttningsanmälan. Tänk på att vi vill ha din anmälan för el minst 14 dagar och för fjärrvärme minst 30 dagar innan du ska flytta.
Se formulär nedan.

Flyttanmälan

  InflyttningUtflyttning

  Här fyller du i det datum då inflyttning alternativt utflyttning sker.
  Datum*

  Avser
  ElnätFjärrvärme

  Personuppgifter

  Leveransadress

  Fakturaadress / Slutfaktura

  Övriga uppgifter

  Önskar bekräftelse via:
  BrevMail

  Jag godkänner Allmänna avtalsvillkor för elleverans och överföring och samtycker till att personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen/dataskyddslagen.*

  Skyddas av reCAPTCHA.
  Integritet - Villkor


  Senaste nyheter

  Alla nyheter →